Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlGrutto's spreeuwen en graspiepers

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 27 May, 2015 11:16:39
In de Eempolders zitten - nog steeds - veel grutto's. Aan hun gedrag te zien hebben velen nu jongen. Helaas worden heel wat weilanden momenteel gemaaid of zijn net gemaaid, wat zeker ten koste van veel jonge vogels zal gaan. Niet alleen van grutto's, maar ook van andere broedende steltlopers als kieviten en tureluurs.

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Verder zitten er ook veel spreeuwen. Vooral veel jonge spreeuwen, die door hun ouders gevoederd worden.En ook graspiepers zijn ruimschoots aanwezig. Aan het voedsel dat ze vaak bij zich hebben is te zien dat ze ook druk bezig zijn met het verzorgen van hun jongen.


Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post57