Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlTureluurs

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 29 Jun, 2015 17:37:53
Ruim een week geleden tureluurs gefotografeerd. Hiervoor waren ze moeilijk benaderbaar. Als ik met de auto langs reed vlogen ze al snel weg of ze zaten al op flinke afstand. Nu zaten ze veel dichterbij, vaak op palen of hekken dichtbij de weg en bleven zitten, zodat ik alle tijd had om foto's te nemen.

Deze tureluur zat op een hek, in een grote wolk vliegjes of mugjes.

Grotere foto

De onderstaande foto's zijn allemaal van dezelfde tureluur, die zich uitgebreid zat te poetsen. Op de eerste foto hieronder leek het alsof hij weg wilde vliegen, maar hij strekte alleen even zijn vleugels.

Grotere foto


Even later ging de vogel zich uitgebreid staan poetsen. Let ook op de twee vliegjes een stukje voor de vogel.
Grotere foto


En op onderstaande foto weer twee vliegjes voor de vogel. Ze vliegen ongeveer in dezelfde positie ten opzichte van elkaar als op de vorige foto, maar gezien het feit dat de twee foto's zes minuten na elkaar zijn gemaakt, zullen het vast niet dezelfde vliegjes zijn.
Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto


  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post58