Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlSpreeuwen

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 08 Jul, 2015 10:28:38
De laatste tijd in de Eempolders spreeuwen gefotografeerd. Het zijn erg mooie, kleurrijke vogels.

Deze spreeuw zat even op de grond uit te rusten, na een gevecht over voedsel.

Grotere foto

De onderstaande drie foto's zijn van dezelfde spreeuw. Hij zat te zingen en maakte daarbij allerlei bewegingen. Hij had een lichte beschadiging aan zijn rechter schouder.
Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

De onderstaande twee foto's zijn van een spreeuw die, aan de kale plekken bij zijn oog te zien, in de rui is.
Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

De spreeuw hieronder zit op rand van een voederbak, die in een hok staat van metalen spijlen om jonge schapen de gelegenheid te geven te eten voordat de oudere het voedsel kunnen opeten. In sommige hoeken tussen de spijlen hangt schapenwol. De spreeuwen vechten om de voedselrestjes.

Grotere foto

De twee onderstaande foto's zijn begin september toegevoegd. Ze zijn net als de vorige gemaakt in de Eempolders.
Grotere foto

Grotere foto
  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post59