Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlRaven

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 11 Jul, 2015 09:10:27
Raven zijn regelmatig te zien en te horen in het Gooi en Eemland, gewoonlijk vliegend. Enkele dagen geleden echter, was ik in de Eempolders en zag er twee bezig een dode meeuw op te eten. Ze zaten vrij ver weg, maar het lukte toch om wat foto's van deze ravenmaaltijd te maken. Een van de twee was duidelijk dominant en gunde de andere slechts af en toe een hapje.

Grotere foto

Duidelijk zijn de enorme snavels van de raven te zien.

Grotere foto

Grotere foto

Hieronder mag de tweede raaf even een hapje nemen

Grotere foto

Bij het doorslikken van een brok meeuw kijkt de voorste raaf even om waar de andere zich bevindt.

Grotere foto

  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post60