Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlPurperreiger, grote mantelmeeuw, stormmeeuw en kauw in de Eempolders

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 13 Aug, 2015 16:25:34
De Eempolders hebben altijd volop te bieden op gebied van vogels. Afgelopen periode heb ik vooral naar gewone soorten als meeuwen en kauwen gekeken. En op een gegeven moment ging er zelfs een purperreiger op niet al te grote afstand in een weiland zitten. Dit alles leverde onderstaande foto's op.

grotere foto


grotere foto

grotere foto

grotere foto


De stormmeeuw hieronder heeft slechts anderhalve poot. Ik had hem al enkele malen gezien voor ik de foto kon nemen.
grotere foto

grotere foto

grotere foto

Vogels die niet vliegen of niet aan het eten zijn, zijn heel vaak bezig met het onderhoud van hun verenpak. Zo ook onderstaande kauw.

grotere foto  • Comments(1)//blog.janvangastel.nl/#post62