Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter en bij gebruik van de "ex. tele conv." functie van de camera zelfs het dubbele.

Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy
Blues harmonica

email: jhm.vangastel@ziggo.nlRoodborst in het Naarder Eng

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 01 Sep, 2015 09:56:08
In het Naarder Eng had ik enkele grauwe vliegenvangers gezien en wilde die de dag er na fotograferen. Maar helaas, ze waren niet meer te vinden. Wel liet de onderstaande roodborst zich goed bekijken en fotograferen.

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post63