Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlMeeuwen bij de Blocq van Kuffeler

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 02 Nov, 2015 19:34:58
Enkele dagen geleden naar de Lepelaarsplassen geweest met de bedoeling een ijsvogel te fotograferen. Helaas niet gelukt, omdat er aan de vogelhut gewerkt werd. Toen bij de Blocq van Kuffeler, lekker in het - gelukkig niet te fel schijnende - zonnetje meeuwen gefotografeerd, voornamelijk kokmeeuwen. Kokmeeuwen zijn weliswaar hele gewone vogels, maar toch erg mooi, met hun rode snavel en poten. Alle meeuwen zaten op palen in het haventje. Er zat ook een ijsvogel bij het haventje, maar het lukte helaas niet daar een foto van te maken.

De eerste meeuw hieronder is een derde winter zilvermeeuw.

grotere foto

Alle overige meeuwen hieronder zijn kokmeeuwen
grotere foto

grotere foto

grotere foto

De volgende drie foto's zijn van dezelfde kokmeeuw, op dezelfde paal, steeds in een andere houding.
grotere foto

grotere foto

grotere foto

grotere foto
  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post64