Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlHeggenmus, winterkoning en mezen in de tuin

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 08 Nov, 2015 17:31:51
Eind van de zomer heb ik een klein vijvertje in mijn tuin aangelegd, met flink wat stenen en stammetjes eromheen om vogels aan te trekken. Het loopt nog geen storm, maar ik heb toch al enkele vogels kunnen fotograferen: een heggenmus een winterkoning en een koolmees. De foto's zijn gemaakt vanuit een schuiltentje, op ongeveer 8 meter van de vijver. De heggenmus en de koolmees waren te snel weer vertrokken om meer dan een foto van de maken, de winterkoning bleef iets langer aanwezig. De foto van de staartmees is niet bij de vijver gemaakt. De staartmees zat in een boom en is gefotografeerd door een raam vanuit een slaapkamer.

Grotere foto

Grotere fotoGrotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post65