Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlGrijze Wouw bij het Kootwijkse Veld (Veluwe)

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 12 Nov, 2015 16:11:13
Vandaag naar het Kootwijkse Veld op de Veluwe geweest om naar de grijze wouw te kijken. Vanochtend voor ik vertrok was hij alweer gezien, dus ik gaf mezelf een goede kans hem ook te kunnen waarnemen. Vanaf de plek waar je nog met de auto mocht komen, was het nog wel een klein half uurtje lopen (op de heenweg zelfs langer omdat ik eerst verkeerd liep), maar eenmaal op de juiste zandweg aangekomen kon ik van verre de groep vogelaars en fotografen al zien staan, dus ik wist al gauw dat ik de juiste plek naderde.

De vogel liet zich goed zien. Wat een mooie vogel! Hij vloog regelmatig op niet al te grote afstand langs en stond geregeld te bidden. Ook zat hij vaak in een boom, maar helaas vrij ver weg en zolang ik aanwezig was, aan de verkeerde kant wat de zon betreft. Ondanks de grote afstand van zijn zitplaatsen is het toch gelukt om hem te digiscopen. De afstand tot de vogel op de foto's hieronder ligt tussen de 250 en 300 meter. De foto's zijn genomen met een full frame telelens equivalent van 5600 mm. Voor een volgende keer is het handig om ook een camera met telelens mee te nemen om een vluchtfoto te maken.

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto
  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post66