Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlMussen en kleine karekieten bij de Huizer pier

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 29 Aug, 2018 08:48:42
De afgelopen dagen regelmatig naar de Huizer pier geweest. In de uitgebreide rietkragen zitten veel mussen en kleine karekieten. Vooral de karekieten zijn moeilijk te fotograferen, omdat ze gewoonlijk echt tussen het riet zitten. Het is dus wachten tot ze, vaak maar heel even aan de rand op een rietstengen gaan zitten.

Grotere foto

Grotere foto


Grotere foto

Grotere foto
Grotere foto

Ook nog geoefend met het fotograferen van vliegen de vogels. Regelmatig vliegen er knobbelzwanen langs boven het Gooimeer en die laten zich prima fotograferen.

Grotere foto

Grotere foto

En soms een reiger, in dit geval een grote zilverreiger.
Grotere foto
  • Comments(0)//blog.janvangastel.nl/#post73