Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Jan van Gastel's Vogel en Digiscoping Blog

Over dit blog

Dit blog gaat over het waarnemen en - voornamelijk - over het fotograferen en digiscopen van vogels, vooral in het werkgebied van de Vogelwerkgroep 'Het Gooi en Omstreken'. Fotograferen doe ik (sinds augustus 2018) met een Panasonic G9 camera met Panasonic 100-400 mm lens. Mijn digiscoop apparatuur: een Swarovski STX of ATX 95 mm telescoop en een Panasonic DMC GX7-camera met een 20 mm Panasonic Pancake Lens of een 30 mm Sigma lens, achter de telescoop geplaatst met een digidapter. Dit staat op een Gitzo G1327 statief en een Gitzo G2380 vloeistofkop. Deze setup geeft me een telelens-equivalent van 1200 tot 4200 millimeter.


Het formaat van de foto's in dit blog is nogal klein en de foto's zijn niet klikbaar. Daarom zet ik onder de meeste foto's een link om door te klikken naar grotere foto's in mijn 'Birding and Digiscoping' website (link naar deze site hieronder). Soms maak ik ook foto's met een 100-300 mm telelens op mijn camera.

Mijn websites:
Birding and digiscoping
Albums met vogelfoto's
Mijn vogelfoto's op Flickr
Astronomy


email: jhm.vangastel@ziggo.nlKoolmees in mijn tuin

Vogels en digiscopenPosted by Jan van Gastel 23 Nov, 2015 19:07:28
Vandaag heb ik geprobeerd om mezen te fotograferen in mijn tuin. Ze kwamen geregeld, zowel koolmezen als pimpelmezen, maar het lukte alleen maar om een koolmees te fotograferen. Er waren zoveel mezen dat ze erg onrustig waren en elkaar steeds wegjoegen. De foto's hieronder zijn allemaal van dezelfde koolmees, die net wat langer dan de andere bleef zitten.

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Grotere foto

Voor het eerst zag ik ook een aantal sijsjes in mijn tuin, maar het lukte helaas niet er een te fotograferen.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.